Eichelborn

Plaatsen

plaats afstand(km)

Steden en Dorpen

Download de hele gids "Steden en Dorpen" van 2010 in PDF formaat (43MB)

Openbaarvervoer

omgeving

Larochette Door de centrale ligging is Eichelborn een goede uitvalsbasis voor dagtrips. Een bezoek aan de stad Luxemburg, Diekirch, Echternach of het Duitse Trier is zeer de moeite waard. Breng eens een bezoek aan een van de vele kastelen die Luxemburg rijk is, bv het château van Vianden waar de Groot Hertog weer officiële feesten geeft, het château van Beaufort met huiveringwekkende martelkamer, de tuinen van château Ansembourg met prachtige beelden en waterpartijen of natuurlijk het château van Larochette waar u in minder dan een uur over prachtige bospaden naar toe loopt.chateau van Larochette
Maar Luxemburg heeft veel meer te bieden dan natuur en kastelen. Er zijn ook nog de wijnstreek, tientallen musea door heel het land, of "Train 1900", een prachtig gerestaureerde stoomtrein die door het heuvelachtige landschap rijdt waardoor het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Kortom genoeg te beleven voor iedereen. En waar u ook heen gaat het is nooit ver weg.
Elk jaar geeft het LUXEMBURGS NATIONAAL VERKEERSBUREAU de gids "Steden en Dorpen" uit. Hierin staat informatie over Luxemburgse steden en dorpen, evenementen, natuurparken en veel meer. De gids is gratis verkrijgbaar bij iedere Luxemburgse toeristen informatie maar kan hier ook gedownload worden. Deze gids geeft een zeer uitgebreid overzicht van wat er allemaal te doen is.
Laat u zich liever rijden dan zelf in de auto te stappen dan is het openbaar vervoer een goed alternatief. Tussen de grotere steden rijden treinen en een uitgebreid bus netwerk brengt u verder naar uw bestemming. De bussen rijden frequent, zijn betaalbaar en er zijn veel haltes. (Een reis van twee uur kost 1,50 Euro, een dagkaart kost 4 Euro.) De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 150 meter van uw vakantiehuisje. Hiervandaan vertrekt de bus naar Mersch waar u kunt overstappen op de trein of een andere bus.

Wandelpad markering

Wandelen en Fietsen

Luxemburg telt meer dan 500 uitgezette wandelroutes met een totale lengte van meer dan 5000 km. Een groot deel hiervan ligt in het gebied "Klein Zwitserland" waar ook Larochette deel van uit maakt. Het spreekt dus bijna vanzelf dat u in de directe omgeving keuze heeft uit tientalle wandelroutes. Er blijven echter voldoende niet gemarkeerde paden over om zelf de mooiste plekken te ontdekken.Wandeling
Naast wandelroutes zijn er ook mountainbikeroutes, inmiddels in totaal meer dan 400 km. Kaarten en beschrijvingen van de routes zijn verkrijgbaar bij de toeristen informatie van Larochette.